Advent i morgen og snart desember...det betyr for de fleste mer mat, kaker og godterier. Da kan det være fint å lage kaker som inneholder nyttige ingredienser og uten raffinert sukker.
Raw kaker er laget av rene råvarer og uten raffinert hvitt sukker. For de som reagerer på gluten og melk er de også uten dette. Det krever ingen steking og de har opp til 3 måneders holdbarhet i frysen.
Det eneste du trenger er en god kjøkkenmaskin :)
Bruk økologiske ingredienser hvis du har mulighet og velg gjerne dadler som er myke og seige.
Springform 20 cm - dekk bunnen med bakepapir
Bunn :
40 g pekannøtter (bløtlagte)
55 g rå kokosmasse
ca. 14 dadler
20 g rå kakao
1 ts kaffe ( malte espressobønner)
Kjør deigen i kjøkkenmaskinen til en deig som "limer" seg godt sammen. Tilsett mer dadler hvis nødvendig. Press deigen ut i springformen og sett i frysen ca. 10 minutter.
"Ladyfingers" :
100 g mandler (bløtlagte )
15 g rå kakao
1 ts kaffe ( malte espressobønner)
5 dadler
1 ss lønnesirup
4 ss kokosolje (extra virgin)
0,25 dl vann
Kjør alt til en glatt masse og hell over i en bolle ( sett til side så lenge)
Vaniljekrem :
150 g cashewnøtter (bløtlagte)
5 ss kokosolje (extra virgin)
2 ts vaniljepulver
2,5 dl kokoskrem
1/4 ts himalayasalt
Kjøres til en glatt masse i kjøkkenmaskinen. Smør halvparten av massen over bunnen og sett i frysen ca. 5 minutter. Så smører du på laget med "ladyfingers" før du igjen setter den i frysen ca. 5 minutter. Tilslutt smører du over den andre halvparten av vaniljekremen.
Dryss over rå kakao og kakaonibs.
Etter ca. 4 timer i frysen er kaken er ferdig. Jeg pleier da og ta den ut, tine den litt og skjærer den opp i stykker.
Da kan du frysen bitene igjen og ta ut ved behov. De tiner på ca. 20-30 minutter i romtemperatur.
50% Complete
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.