Glutenfritt brød med eller uten egg

#brød #glutenfritt Apr 05, 2021

Mange reagerer på gluten og da kan et brød laget på litt andre ting være løsningen eller man kan prøve urkorn for å se om man kan tåle det. Det industri-hvetemelet som brukes i butikkbrødene inneholder mye mer gluten og det meste av næringen er dessverre fjernet!

Dette brødet er et brød du blir mett av, full av næring - og om du ønsker å bruke egg eller ikke velger du selv. Når du lager brødet trengs noen forberedelser og det smaker best etter noen dager selv om du kan spise det når det er avkjølt. 

Dagen før (bløtlegges 8-12 timer) i 2 dl vann:

0,5 dl gresskarkjerner

0,5 dl solsikkekjerner

1 dl sesamfrø

1 dl chiafrø

Dagen etter:

3 dl brune bønner/kidney bønner moses godt, helst med en kjøkkenmaskin/stavmikser.

Frø/kjerneblandingen kjøres i en kjøkkenmaskin - liker du litt biter i brødet lar du det IKKE bli helt glatt.

Bland alt godt sammen og tilsett 3 dl kikertvann eller 3 dl egg (ca. 4-5) som er lettpisket.

KIKERTVANN: er det vannet som du har kokt kikertene i eller det som er i de hermetiske kartongene.

Tilslutt blander du inn følgende:

1ts salt

1ts natron

2ss sitronsaft eller eplecidereddik

6ss fiberhusk (fåes kjøpt i matbutikk eller helsekost)

2ss tahini (fåes kjøpt i matbutikk eller helsekost)

4ss smeltet kokosolje eller smør

2ss olivenolje

2ss nigellafrø (kan sløyfes- bruk heller urter/krydder om du ønsker)

Ca. 1 1/2 dl mel (bokhvetemel eller kokosmel har jeg prøvd i dette brødet)

Deigen skal være mer flytende enn en vanlig brøddeig, men allikevel ganske fast.

Hell blandingen i en smurt brødform og stek brødet på 175 grader i 50-55 minutter.

Avkjøles helt i formen før det tas og oppbevares i kjøleskap.

Som nevnt - det blir bare bedre og bedre etter noen dager. Kan også fryses.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.