Nå er det den tiden på året hvor jeg vil nyte all den tiden jeg kan utendørs 🌞
Mer utetid betyr mindre tid inne, men det betyr ikke at vi ikke kan spise næringsrik og sunn mat.
Velg deg 1 - 2 dager i uka hvor du gjør god planlegging av måltidene og gjør klart til de andre dagene. Det er mye mat som kan fryses eller holder mange dager i kjøleskapet. Pass på å lage mat som er lett å ta med om du liker å være på stranda eller ute på tur. Matmuffins er en av de tingene jeg liker å ha tilgjengelig i frysen, de metter godt og kan varieres i det uendelige.
Prøv gjerne min middelhavsvariant med fetaost, parmesanost, tomat, oliven og urter
350 g søtpotet kokes og moses
3 dl plantemelk
(jeg brukte hampfrømelk. Da blender jeg 4ss hampfrø med 3 dl vann)
4 egg
2 ss linfrø
2 dl bokhvetemel
3 ss kokosolje (smeltet) eller olivenolje
Krydder til deigen: 1 ss gurkemeie, 1 ts pepper og 2 ts himalayasalt
Fyll:
Cherrytomat, oliven, fetaost, revet parmesan og urtekrydder
Lag hampfrømelk i blenderen og tilsett resten av ingrediensene til fyllet. Blend til du får en fin masse og fordel i muffinsformene. Legg på fyllet.
Stekes i forvarmet ovn i ca. 30-35 minutter på 180 grader.
Avkjøles helt før de settes i kjøleskap eller fryses.
50% Complete
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.