Dette er deilig vintermat. Gryte full av smak fra hvitløk, chili og krydderurter.
Ved siden av kan du servere det du syns passer best - om det er en rotmos, en grønn salat eller du kan prøve min variant med en blanding av ris, hirse, urtesalt og masse friske spirer.
Det beste valget vil være å velge tørre bønner som du bløtlegger og koker på forhånd. MEN har du ikke planlagt å lage denne retten fungerer det helt fint å bruke hermetiske bønner - enten brune eller sorte passer fint.
2,5 dl tørre brune/sorte bønner som bløtlegges og kokes
( Om du bruker hermetiske kan du bruke ca. 2 pakker)
2 ss olivenolje
6 fedd hvitløk finhakket
1 chili finhakket
1 rødløk finhakket
200 g sopp i skiver
1 neve soltørket tomat i biter
2 gulrøtter i skiver
1 paprika kuttet i fine biter
4 dl vann
1 boks hermetisk tomat
2 ss tamarisaus (japansk soyasaus)
Krydder : 2 ss løpstikke, 1 ss kummin, 1 ts salt, 1 ts pepper, 1 ts gurkemeie.
Start med å surre hvitløk, chili og løk i olivenolje i en kjele. Ikke bruk for sterk varme.
Tilsett sopp, gulrøtter og paprika og stek videre i rundt 5-10 minutter.
Tilsett vann, tomatene og alt av krydder og la det småkoke i 15 minutter.
Helt mot slutten tilsetter du bønnene og eventuelt drysser over fersk timian.
50% Complete
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.